Anita met Binkie (van van Francien van Westering /  Francien's katten)

Anita met Binky

Leo en Marjon van Berkel (vrienden van ons) hebben jaren geleden Binkie geadopteerd van Francien van Westering. 

Binkie is de beroemdste kat van Nederland, en staat afgebeeld op bekers, borden, kalenders en noem het allemaal maar op. Binkie is een hele stoere kat en wat er ook gebeurd; je maakt hem "de pis niet lauw" (zoals wij in Weststellingwerf zeggen).

Er is zelfs een boek over hem geschreven:

1999 | Het verhaal van Binkie

Het verhaal van Binkie

Na het Het Verhaal van Roos is in die serie het boek Het Verhaal van Binkie verschenen. Hierin beschrijft Francien op welke manier Binkie in haar leven kwam en hoe het doodzieke katertje zich uiteindelijk ontwikkelt tot een gezonde stoere Bink. Het is een spannend en ontroerend verhaal, waarin niet alleen de jonge kater, maar ook diverse mensen (zoals dierenarts Jeroen) een belangrijke rol spelen. Voor de meeste kattenliefhebbers zullen de door Francien beschreven situaties zeer herkenbaar zijn. Het boek bevat 50 pagina's en heeft hetzelfde formaat als "Het Verhaal van Roos". Natuurlijk staat het boordevol prachtige tekeningen! Uitgever: Rubinstein Media - Amsterdam, ISBN 90-5855-004-4

Op de site van Francien zie kom je hem overal tegen. Neem maar eens een kijkje...

Behalve Binkie hebben Leo en Marjon ook Sophie geadopteerd. Sophie is een heel leuk hondje en is van de dochter van Francien geweest. Sophietje is een paar keer uit logeren geweest bij ons, en heeft energie voor twee! Hoe vaak je de bal ook weggooit; hij haalt hem altijd weer voor je op. Sophie houd ook erg van varen en zwemmen! Kijk HIER maar eens..